Za pisarno bivšega predsednika 83.000 evrov

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Iz tekoče proračunske rezerve bo namenjenih 83.000 evrov za kritje stroškov vzpostavitve in delovanja pisarne bivšega predsednika Danila Türka.
Oglej si celoten članek

Ob pripravi proračuna namreč teh stroškov še niso načrtovali, saj ni bilo znano, kakšen bo volilni rezultat volitev, je zapisano v sporočilu za javnost po seji vladi. Je bilo pa že ob pripravi proračuna dogovorjeno, da bodo sredstva, ki bi bila potrebna v primeru "aktiviranja" pisarne bivšega predsednika, uradu predsednika republike zagotovljena.

Nakupili opremo in uredili prostor

Kot je pojasnjeno, so sredstva potrebna za pisarniški material, stroške vzdrževanja, pošte in telefonije, časopisov in literature, izdatke za službena potovanja, nakup računalniške opreme, nakup fotokopirnega stroja, vzpostavitev ter vzdrževanje spletne strani, nakup dodatnega računalniškega materiala in ureditve prostorov.

Za kritje materialnih stroškov je namenjenih 47.000 evrov, za naložbe in investicijsko vzdrževanje pa 36.000 evrov. Bivši predsednik republike ima tako pravico do pisarne in do dveh sodelavcev za obdobje enega leta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • mia
    07:21 20. Marec 2013.

    zaradi krize bi lahko ukinili privilegije vsaj za bivšega predsednika. mislim, da država nima nikakršnih koristi od bivših. kar so …

  • 20:41 19. Marec 2013.

    Zic pa tartufka2226: pa vidva sta gospodarska veleuma, škoda vaju je za komentarje tukaj gor, zaslužita si najmanj mesto na …

  • 20:31 19. Marec 2013.

    A morjo to barabo še kar kazat.?????????????????????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.