Zbrali prek 80 tisoč podpisov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pobuda Za otroke gre je zbrala 80.518 podpisov v podporo referendumu o noveli zakona o zakonski zvezi.
Oglej si celoten članek

Pobudi Za otroke gre, ki zbira podpise pod pobudo za referendum o noveli zakona o zakonski zvezi, je uspelo zbrati podpise 80.518 državljank in državljanov v podporo pobudi za referendum. Podpise nameravajo v državni zbor vložiti danes ob 10. uri.

V naslednjem koraku morajo predlagatelji referenduma zbrati najmanj 40.000 overjenih podpisov. Kot pišejo na spletnih straneh 24kul.si, predvidevajo, da se bo zbiranje začelo v tednu med 16. in 20. marcem.
 

O noveli tudi svetniki

Obenem bo državni svet danes obravnaval predlog za odložilni veto na novelo zakona, ki ga je podala interesna skupina lokalnih interesov. Kot menijo, prinaša spreminjanje definicije zakonske zveze v noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih prikrite pravne posledice. Novela pomeni izbris uradne definicije moža in žene, opozarjajo. Menijo tudi, da novela, ki dovoljuje posvojitev tudi istospolnim parom, ni v skladu z otrokovo koristjo.
 

Predlog za odložilni veto bo sprejet, če bo število oddanih glasov "za" večje od števila oddanih glasov "proti", pri čemer mora za sprejetje predloga glasovati najmanj 11 državnih svetnikov. Pri vnovičnem odločanju v DZ mora za sprejetje novele glasovati večina vseh poslancev, torej 46.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 23:27 22. Marec 2015.

    moj odgovor se nanaša na celoten zapisa anonimne teologinje, ki sem ga našla na sledeči strani: http://www.publishwall.si/dajana.babi%C4%8D/post/120045

  • 23:20 22. Marec 2015.

    KOMENTAR NA ANDREJA KECMAN:<br /><br />Tudi sama sem teologinja in bi svoji kolegici želela zastaviti nekaj vprašanj: prosim, da mi, …

  • Veš kaj že zdej je kr nekaj istospolnih družin k skrbijo za svoje otroke velik boljš kot marsikatera različnospolna družina. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.