Za manj kot evro brez ugovora

Foto: Žurnal24 (Foto: Aleksandar Lukić)
Z Davčne uprave RS (Durs) so sporočili, da ugovorov ni treba vlagati, če prihaja do razlike, manjše od enega evra.
Oglej si celoten članek

V teh dneh so nekateri zavezanci za dohodnino že prejeli informativne izračune dohodnine. V nekaterih primerih prihaja do manjših razlik (nekaj centov) med zneski, navedenimi v informativnih izračunih, in zneski, ki so jih prejeli od svojega izplačevalca dohodkov.

Do razlik prihaja zaradi različnega zaokroževanja zneskov, saj izplačevalci dohodkov Dursu poročajo mesečno, zavezancem pa so poročali na letni ravni.

Zavezancem ni treba vlagati ugovorov zoper informativni izračun dohodnine, če razlika med zneski dohodkov iz informativnega izračuna dohodnine in zneski dohodkov iz obvestil, prejetih s strani izplačevalcev, v skupnem znesku ne presega 1 EUR. Pri veliki večini zavezancev, kjer bo zaradi zaokroževanja zneskov prihajalo do razlik, bodo te znašale nekaj centov, večja razlika (do 1 EUR) pa se lahko pojavi pri zavezancih, ki so imeli zadnje leto večje število različnih izplačevalcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.