Za 1. maj v Gadafijev raj

Foto: Žurnal24 Državljanska vojna je deželo neskončnih sipin in starodavnih mest povsem razdeja
Sanjska Libija. Slovenske turistične agencije še vedno ponujajo potovanja v deželo, kjer divja državljanska vojna.
Oglej si celoten članek

"Doživite Libijo, eno izmed največjih afriških držav ter južno sosedo Tunizije v času, ko ji še vlada Gadafi," je zapisano na spletni strani potovalne agencije Intelekta. Njen direktor Boris Farkaš je glede nadaljnje ponudbe potovanj v Libijo (odhod naj bi bil 4. maja) dejal: "Zaradi položaja v Libiji so vsa potovanja v to deželo odpovedana oziroma za njih sploh ni bilo prijavljenih."

MZZ potovanja odsvetuje
Ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ) iz varnostnih razlogov še vedno odsvetuje vsa potovanja v Libijo. "Na nas se ni obrnil noben slovenski državljan, ki bi potreboval konzularno pomoč," so še dodali.

Potovanja v državo, kjer divja krvava državljanska vojna, na svoji spletni strani ponujajo tudi pri agenciji Palma. Prvi predviden termin je 27. april. "Programski del potovanja pripravljamo leto dni vnaprej, zato je v našo ponudbo vključena tudi Libija. Prvi odhod smo imeli planiran konec meseca aprila, zaradi znanih dogodkov seveda potovanja ne bomo izpeljali. Pri tem upoštevamo vsa priporočila in navodila s strani ministrstva za zunanje zadeve, ažurno spremljamo vsa dogajanja, v veliko pomoč so nam lokalni partnerji," so sporočili s Palme.

Sedemdnevni izlet v berberski svet pa oglašujejo tudi na spletni strani Kompasa. Njihov tiskovni predstavnik Mišo Mrvaljević nam pove: "Omenjeno potovanje smo odpovedali. Računalničarji očitno niso bili dovolj ažurni."

Nič manj povpraševanja
Medtem ko pri Intelekti odsvetujejo potovanja v Tunizijo in Egipt, turiste pri Kompasu v severnoafriške države vozijo zadnjih 14 dni. Upada povpraševanja po njihovih besedah ni opaziti. Pri Palmi so že vzpostavili zračni most z Rdečim morjem, Šarm el Šejkom in Hurgado, s koncem aprila pa se postavlja tudi zračni most s Tunizijo.

 



 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.