Z urbano še ne v knjižnico

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Težave. Zamuda, ker je treba novi sistem nadgraditi.
Oglej si celoten članek

Kdaj si bodo lahko člani Mestne knjižnice Ljubljana (MKL) z urbano izposodili knjige, še ni znano, čeprav je bilo napovedano, da se bo to zgodilo v začetku tega leta. Zaposleni v knjižnici so jo sicer že testirali.

Težave so se pojavile, ker so pripravili osnovno programsko podporo, ki jo je treba nadgraditi, da bodo lahko v knjižnicah izdajali dvojnike izgubljenih ali uničenih kartic in povrnili stanje kredita ob morebitni izgubi terminske vozovnice.

V MKL napovedujejo, da bo kot člansko izkaznico možno uporabljati plačilno (rumeno) in terminsko (zeleno) urbano. Hkrati s to novostjo se bodo lahko uporabniki identificirali z mobilnim telefonom in plačevali storitve z urbano ali prek Monete.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.