Z nožem nad košarkarja

Foto: Žurnal24 (Foto: Gregor Katič)
Sodba. Velenjčan Andrej Rebevšek za umor obtožen na sedem let zapora.
Oglej si celoten članek
Sodišče je v izreku sodbe v celoti sledilo predlogu tožilstva, ni pa skrbno proučilo vseh dejstev, ki so jih navajali izvedenci.
Nuša Maček, odvetnica

Na sedem let zapora je sodnica Romana Gradič na celjskem okrožnem sodišču včeraj obtožila 24-letnega Velenjčana Andreja Rebevška zaradi umora Tomaža Vaupotiča. Obtoženi izreka sodbe ni spremljal.

"Rebevšek je imel hude razvojne težave in je bil, čeprav star 18 let, bistveno manj zrel, zato bi mu morali soditi kot mladoletni osebi," je sodbo komentirala Nuša Maček, zagovornica obtoženega, ki je že napovedala pritožbo.

Obrazložitev kazni
Sodišče sledilo tožilstvu
. Sodnica je izrek dokaj visoke kazni obrazložila s tem, da naj bi bil obtoženi vztrajen, ker je pred ubojem šel po nož, medtem ko je izvedenka Maja Rus Makovec obtoženega opisala kot čustveno izjemno nezrelega človeka, ki pred dejanjem ni bil agresiven.

Sprta zaradi hlač
Gre za tragični dogodek, ki se je zgodil 11. junija 2004 v Stantetovi ulici v Velenju in ga je videlo veliko mladih. Malo pred deveto uro zvečer je takrat 18-letni Rebevšek z dvajsetcentimetrskim kuhinjskim nožem od zadaj zabodel dve leti starejšega Vaupotiča, ki so ga mnogi poznali kot obetavnega košarkarja.

Mladeniča sta se sprla zaradi hlač, za katere naj bi Rebevšek pokojnemu Vaupotiču dolgoval manjšo vsoto denarja. Kaj natanko se je usodnega večera dogajalo, se Rebevšek ne spomni, saj naj bi bil bistveno zmanjšano prišteven zaradi popitega alkohola in zaužitih anabolikov, kar sta potrdila tudi dva izvedenca. Več prič pa je potrdilo, da je Rebevšek po sporu odšel po nož, Vaupotiča, ki je umrl med prevozom v bolnišnico, pa zabodel, ko je ta pred tem proti njemu zamahnil s steklenico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.