Z novim dovoljenjem za gradnjo

Foto: Žurnal24 Po neuradnih infomacijah je želel lani KD Kvart celoten projekt zaradi težav s f
Nov Šumi. Graditi naj bi ga začeli letos in ga dokončali do konca leta 2013.
Oglej si celoten članek

Za gradnjo novega Šumija je investitor KD Kvart v začetku januarja dobil novo gradbeno dovoljenje. Potem ko je po pritožbah soseda postalo staro dovoljenje septembra 2009 pravnomočno, so se odločili za spremembo vsebine v objektu. Star Šumi ob Kongresnem trgu so sicer porušili že leta 2006.

“Iz projekta smo izključili kinodvorane in jih nadomestili s povečanjem javnega dela, kjer so zdaj trgovine, wellness, fitnes in medico center ter gostinski program, vse drugo je ostalo enako kot v prvotnem načrtu,” je pojasnil spremembe direktor KD Kvarta Miha Gostiša. Da bi bil objekt varčnejši, so bile napovedane tudi spremembe v konstrukciji in drugačna fasada, vendar pa je Gostiša dejal, da so spremenili samo vsebino. Povedal je tudi, da uvoza v garažno hišo niso povezali z garažno hišo pod Kongresnim trgom, ampak bo imel Šumi samostojen uvoz.

Novi Šumi
Velikost
. V novem Šumiju bo okoli 42 tisoč kvadratnih metrov površin za različne dejavnosti, okoli deset tisoč kvadratnih metrov pa bo namenjenih luksuznim stanovanjem.

Denarja še nimajo
Pogovorov z bankami o financiranju gradnje še niso končali, prav tako še niso izbrali izvajalca del. Za izbiro gradbenega podjetja pripravljajo razpis.

Gostiša je zatrdil, da se z izključitvijo kinocentra iz projekta vrednost ni spremenila in je ostala okoli 50 milijonov evrov. Gradnjo naj bi začeli še letos in jo dokončali približno v dveh letih in pol.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.