Z javnim razpisom do ponudbe za shranitev in pokop žrtev

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
MInistrstvo za delo bo z javnim naročilom začelo iskati ponudbe za shranitev in pokop žrtev v vojnem grobišču rov sv. Barbare v Hudi Jami.
Oglej si celoten članek

Vlada je včeraj ministrstvu za delo podalo soglasje,  da ministrstvo na podlagi mnenja Inštituta za sodno medicino, da so posmrtni ostanki primerni za trajno shranitev, pripravi javno naročilo za izvedbo postopka shranitve posmrtnih ostankov v vojnem grobišču rov sv. Barbare v Hudi Jami.

Letos sicer mineva že šest let od odkritja množičnega grobišča. Dela naj bi bila zaključena do konca junija 2015, ko bo potekala spominska slovesnost ob 70. obletnici konca druge svetovne vojne. Ocenjena vrednost javnega naročila znaša 120 tisoč evrov. Sredstva pa bodo zagotovili po  proračunski postavki za urejanje vojnih grobišč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.