"Z Jadranko sem na liniji tudi ponoči"

Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Despot)
Premier Pahor in hrvaška kolegica Kosorjeva sta zadnje časa stalno na telefonski zvezi. Tudi ponoči.
Oglej si celoten članek

Slovenski premier Borut Pahor je v intervjuju za Slobodno Dalmacijo povedal, da je z naslednico Iva Sanaderja, s katerim ni imel posebej topllih odnosov, zgodba povsem drugačna. Z Jadranka Kosor sta naredila skok v odnosih med državama, o katerem bi pred letom dni lahko le sanjal, je Pahor povedal v krajšem intervjuju.

To počnem zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, pa tudi ponoči, tako da naše redno delo zaradi tega ne trpi.
Pahor, kdaj je pravi čas

Demantiral je tudi zgodbe v javnosti, da so se njuni odnosi v zadnjem času vendarle ohladili zaradi bližnje konference o Zahodnem Balkanu na Brdu pri Kranju. "Nasprotno, dinamika kontaktov med menoj in premierko se še povečuje. Vsak dan se slišiva, še posebej, ker je Hrvaška soorganizatorica konference," je dejal Pahor.

In kdaj je najboljši čas za pogovor s Kosorjevo in reševanje medržavnih odprtih vprašanj? "To počnem zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, pa tudi ponoči, tako da naše redno delo zaradi tega ne trpi", pojasnjuje slovenski premier, ki ni želel komentirati aktualnega spora med Srbijo in Kosovim glede udeležbe na konferenci. Prizna pa, da bo velik uspeh, če se bodo na Brdu srečali predstavniki držav, ki se med seboj ne priznavata. Izid konference da nestrpnop pričakujejo tudi šefi zahodnih diplomacij, dodaja. "Če nam ne uspe, bo vprašljiva prihodnost Zahodnega Balkana," opozarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.