Vseevropska akcija na letališčih

Foto: Boštjan Tacol Pravice letalskih potnikov so urejene z uredbo ES št. 261/2004. Foto: Boštjan Tacol Akcija poteka na več kot 25 evropskih letališčih. Foto: Boštjan Tacol Akcija Evropskega potrošniškega centra v Sloveniji. Foto: Boštjan Tacol Vsak tretji potnik se je lani obrnil na ECC-Net. Foto: Boštjan Tacol Akcija ozaveščanja potnikov na Brniku. Foto: Boštjan Tacol Priročnik Pravice letalskih potnikov. Foto: Boštjan Tacol Deljenje brezplačnih priročnikov.
Evropski potrošniški center na Brniku ozavešča tudi s pomočjo brezplačnega priročnika o pravicah potnikov in kratkega nagradnega kviza.
Oglej si celoten članek

Evropski potrošniški center v Sloveniji (EPC), del Mreže Evropskih potrošniških centrov (ECC-Net), danes med 10. in 16. uro na Letališču Jožeta Pučnika seznanja potnike z njihovimi pravicami v primeru zamude in odpovedi leta, zavrnitve vkrcanja in težav s prtljago.

Potrošnikom je na voljo brezplačen priročnik Pravice letalskih potnikov, svoje poznavanje pravic lahko preverijo tudi s kratkim nagradnim kvizom.

Lani se je namreč vsak tretji potrošnik po pomoč obrnil na ECC-Net, kar 50 odstotkov teh težav pa se je nanašalo na letalske prevoze.

Število primerov je naraslo predvsem v času zaprtja zračnega prostora zaradi vulkanskega prahu, navaja EPC.

Akcija ozaveščanja potnikov hkrati poteka na več kot 25 evropskih letališčih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.