Vse zagrajeno, kaj se dogaja v Maximarketu?

Foto: Saša Despot Maximarket Foto: Saša Despot Maximarket Foto: Saša Despot Maximarket Foto: Saša Despot Maximarket
"V Maximarketu je celotno pritličje zagrajeno, na vratih sta varnostnika, kaj se dogaja," nas je povprašal bralec.
Oglej si celoten članek

Vstop prepovedan zaradi varovanja ljudi in premoženja, piše na številnih listih. Na enem listu pa je tudi pojasnilo, da najemnik Montecrusto SL že dolgo časa ni izpolnjeval pogodbenih obveznosti, da je zaradi tega prenehala najemna pogodba in da ni več podlage, da njegovi zaposleni dostopajo do prostorov. 

Zaprti so pritličje ter prvo in drugo nadstropje Maximarketa, Mercatorjeva trgovina v kleti deluje normalno. 

Že pred tem je Mercator zaprl devet lokacij, kjer je imelo podjetje Montecristo SL, lastnik Modiane, prav tako v najemu prostore. 

"Najemnik ne plačuje ne najemnine ne stroškov že vse od februarja 2024, govorimo o dolgu, ki je visok nekaj milijonov evrov, lahko obžalujemo situacijo v zvezi z zaposlenimi v Modiani, s kupci, ampak žal, to je vprašanje, s katerim se bo morala ukvarjati družba Montecristo. Razlog za to nastalo situacijo je pri njih, ne pri Mercatorju," je za 24ur po zaprtju lokacije v Domžalah dejal Uroš Pogačnik, odvetnik Fortenove, ki je lastnik Mercatorja.

Po neuradnih informacijah podjetje Mercatorju več mesecev ni plačevalo ne najemnine ne obratovalnih stroškov, medtem ko naj bi drugim najemodajalcem redno poravnavalo stroške. 

Modiana je v sredo stranke na Facebooku obvestila, da so trgovine Modiana: Domžale, Rogaška Slatina, Krško, Maribor, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Supermesto Ptuj, Trebnje in Kamnik začasno zaprte in stranke povabila v trgovine Modiana Šiška, Kranj, Novo Mesto, Koper, Golovec, Postojna, Jesenice, Slovenj Gradec, Ajdovščina, Murska Sobota, Celje, Brežice ter v Maxi fashion  Ljubljana in Portorož. Tudi Maxi pa je od danes zaprt. 

"Podjetje se še vedno pogaja z Mercatorjem za zmanjšanje zneska najemnin in obratovalnih stroškov pred 31. 12. 2024 in prepričan sem, da bomo kmalu dosegli dogovor," je direktor Montecristo SL Piofrancesco Borghetti zapisal v letnem poročilu za leto 2023. 

Foto: Saša Despot Maximarket

Podjetje Montecristo SL je imelo lani 19 milijonov evrov prihodkov in 277 tisoč evrov čistega dobička. Lastnik podjetja je tuje podjetje Morgan finance, kot dejanski lastnik več kot 75 odstotkov podjetja pa je v Ajpesu vpisan Martin Čižek. 

Modiana je bila do leta 2016 v lasti Mercatorja, v začetku leta pa je imela 160 zaposlenih. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.