Vsak deveti povzročitelj vinjen

Foto: Mojca Marot
Foto: Mojca Marot
Kar vsak deveti povzročitelj prometne nesreče na območju Policijske uprave (PU) Novo mesto je vinjen. V povprečju imajo 1,51 g/kg alkohola v krvi.
Oglej si celoten članek

Na območju PU Novo mesto so vinjeni vozniki v letošnjem letu povzročili 102 prometni nesreči. Dva voznika sta povzročila dve prometni nesreči s smrtnim izidom, v katerih sta dva udeleženca zaradi posledic nesreče umrla. Vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola, so povzročili 35 prometnih nesreč, v katerih se je 5 udeležencev hudo telesno poškodovalo, 40 pa lažje.

Delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč znaša 10,6 odstotka, kar pomeni, da so pri vsakem devetem povzročitelju ugotovili prisotnost alkohola v telesu. V povprečju so imeli 1,51 g/kg alkohola v krvi, kar 70 odstotkov jih je imelo v krvi več kot 1,1 g/kg alkohola. V 42 nesrečah, kjer je bil vzrok prometne nesreče neprilagojena hitrost, so policisti ugotovili, da so povzročitelji vozili pod vplivom alkohola. V 24 primerih so alkoholizirani vozniki povzročili prometno nesrečo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje.

Napihali trije

Samo včeraj so na cestah ustavili tri vinjene voznike. Največ je napihal 60-letni voznik, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,57 miligrama alkohola. Policisti so vsem odvzeli prostost in jih pridržali. 
Skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa so policisti voznikom odvzeli prostost in jih pridržali. Zaradi kršitev bodo napisali obdolžilne predloge.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:21 21. September 2011.

    Kaj je naša policija???? Preganja naj te ljudi ki so uničili Slovenijo in našo bodočnost...pustite alkoholike že enkrat na miru!! …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.