Vremenski preobrat: Napoved se je spremenila

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Napovedane ohladitve, ki naj bi jo dočakali v dneh okoli 1. novembra, po zadnjih podatkih očitno ne bo.
Oglej si celoten članek

"Trenutno je večji del stare celine pod vplivom visokega zračnega pritiska, z izjemo zahodnega Sredozemlja, kjer se nahaja višinsko jedro hladnega zraka. Tudi v prihodnjih dneh bodo jutra meglena, v popoldnevu pa bo nekaj več sonca, s temperaturami med 16 in 19°C, na Primorskem do 23°C," piše portal Neurje.si.

"Omenjene ohladitve, kot so jo nakazovali modeli okoli 1. novembra pred nekaj dnevi, očitno ne bo. Postavitev zračnih mas bo nekoliko drugačna. Anticiklonalna blokada nad Britanskim območjem in novonastalo ciklonsko območje nad Baltikom bo poskrbelo za dotok hladnejšega zraka v nižjih plasteh ozračja, le ta pa bo potoval bolj vzhodneje, kar je vidno na prvi sliki. Bodo pa temperature od nedelje naprej nekoliko nižje. Nekih drastičnih sprememb torej ne bo," povzemajo dogajanje v tednu, ki je pred nami. 

xxx

Meglena jutra, sončni dnevi

Danes bo deloma sončno, več oblačnosti bo na Primorskem. Jutri bo v notranjosti občasno nekoliko več nizke oblačnosti, na Primorskem pa se bo ob šibki burji hitro razjasnilo, je razvidno iz napovedi agencije za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo v torek od 17 do 20, na Primorskem do 23 °C.

Suho vreme se bo nadaljevalo tudi v sredo in četrtek. Medtem ko bo na Primorskem pretežno jasno, lahko v notranjosti države pričakujemo precej megle in nizke oblačnosti. V četrtek naj bi bilo tudi nekoliko hladneje.

Če je pred dvema dnevoma še kazalo, da se bodo prihajajoči konec tedna jutranje temperature ponekod spustile tudi pod ledišče, trenutni podatki kažejo, da do tega ne bo prišlo.

"Od petka do srede bodo naši kraji povečini pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo prehodno oslabelo le v soboto, ko nas bo od severa dosegla hladna fronta. Za njo bo k nam pritekel nekoliko hladnejši zrak," pravijo na agenciji. "Od petka do srede bo suho. Količina oblačnosti se bo od dne do dne spreminjala, več sonca pa bo na Primorskem. Na Primorskem bo v nedeljo pihala šibka burja. Od petka do sobote bodo jutranje temperature med 5 in 10, najvišje dnevne pa okoli 15 °C, na Primorskem do 20 , od nedelje do srede pa jutranje med 0 in 5, najvišje dnevne pa med 10 in 15 °C."

Foto: ARSO vremenska napoved

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 13:25 28. Oktober 2024.

    Upam si trditi, da vreme bo.

  • 12:12 28. Oktober 2024.

    Tudi lepo ne bo, vstrajala bo pusta siva megla po nižinah, najslabše možno vreme.

  • 11:15 28. Oktober 2024.

    Dejte ze nehat enkrat gledat ta neurje.si poglejte malo za nazaj….napovedi popolnoma drugacne od tega kar se dejansko zgodi,..naslovi pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.