Takšno vreme lahko pričakujemo do konca meseca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po tem, ko smo imeli v zadnjem obdobju veliko padavin, je pred nami nekaj bolj stabilnih dni. Jasno je tudi, kaj lahko pričakujemo do konca meseca.
Oglej si celoten članek

Evropo je v zadnjih dneh močno opustošil ciklon Boris. Težave je povzročil tudi pri nas. Ekipa Ciklon.si pa že pogleduje naprej proti koncu meseca. 

"September pri nas ne bo imel takega odstopanja temperature kot julij in avgust. V zadnji dekadi bo sicer nekoliko večje odstopanje na vzhodu, saj bodo prevladovali jugozahodni vetrovi. V prihodnjih dneh bo vreme bolj stabilno z več sončnega vremena. Sonce pa prinaša tudi nekoliko višje temperature čez dan in nekoliko nižje v jutranjem času," pravijo. V četrtek in petek lahko še pričakujemo nekaj padavin, predvsem na vzhodu in jugovzhodu države. 

Čez vikend bo nad nami območje visokega zračnega pritiska, zato lahko pričakujemo večinoma sončno in razmeroma toplo vreme, z najvišjimi dnevnimi temperaturami med 18 in 23 °C. 

Foto: Profimedia Oblačno vreme oblaki pretežno

Kmalu spet nestabilno vreme

"Lahko pa napovemo ponovno daljše obdobje nestabilnega vremena. Nad Biskajskim zalivom vidimo višinski ciklon, ki se bo v začetku naslednjega tedna približal območju Alp. Vetrovi bodo postopno obrnili od jugozahoda, vpliv ciklona nas bo dosegel v torek, hkrati pa bo nad severnim Atlantikom nastal obsežen ciklon, ki se bo hitro pomaknil nad Srednjo Evropo in se le počasi pomikal proti vzhodu. Zato bomo spet precej dolgo časa pod zelo vlažnimi jugozahodnimi višinskimi vetrovi, ki bodo občasno segli do tal. To je recept za obilne padavine nad zahodno in južno Slovenijo. Občasne padavine bi lahko trajale vse do začetka oktobra, torej lahko tudi več kot teden dni. Kakšnega vdora v Sredozemlje pa ni videti, torej ne bo kakega mraza. Zaradi padavin pa posebej toplo tudi ne bo, še najbolj na vzhodu, kjer bo padavin bistveno manj," pojasnjujejo. 

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.