Vremenoslovci: "Ni izključena kakšna snežinka"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenija se je prebudila v hladno božično jutro; temperature so bile povsod pod lediščem. Hladna jutra tudi v prihodnjem tednu. Večjih snežnih padavin vremenoslovci ne napovedujejo, a kljub temu sneg v napovedi omenjajo. Večja verjetnost padavin naj bi bila v torek, 3. januarja ...
Oglej si celoten članek

Božični dan bo zmerno do pretežno oblačen, popoldne se bo predvsem v zahodnih krajih delno zjasnilo. Dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do okoli 13 stopinj Celzija.

"Jutri bo precej jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla, ki se lahko ponekod zadrži večino dneva. V višjih legah bo zelo toplo, predvsem tam bo ponekod pihal zahodnik," napovedujejo na Arsu. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -1, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 4 do 10, na Primorskem ter v višjih legah do okoli 13 stopinj Celzija.

"V torek bo precej jasno, le v osrednji in jugovzhodni Sloveniji bo zjutraj in dopoldne prehodno bolj oblačno, ni izključena tudi kakšna snežinka," napovedujejo na Arsu. V sredo bo pretežno jasno, le v vzhodni Sloveniji občasno zmerno do pretežno oblačno.

Bo sneg 3. januarja?

V 5- do 10-dnevni napovedi na spletni strani Arsa piše, da bo v četrtek bo v notranjosti Slovenije prehodno več oblačnosti, nato bo do vključno nedelje pretežno jasno, megle ali nizke oblačnosti bo manj kot v dneh pred tem.

"Od petka do nedelje bo v višjih legah spet topleje. Za ponedeljek pa ob jugozahodnem vetru kaže na pooblačitve, verjetnost za padavine se bo predvsem v torek nekoliko povečala," napoved sklenejo na Arsu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.