Vreme: Že kmalu bomo znova blizu rekordov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Najprej nas bo prešla oslabljena fronta, nato pa se bo ponovno močno segrelo.
Oglej si celoten članek

"Zaradi plitvega ciklona, ki ta hip vlada nad Islandijo, k nam preko severozahodnih oz. severnih vetrov doteka nekoliko hladnejši in vlažnejši zrak," v napovedi pojasnjujejo vremenoslovci portala Neurje.si.

Kot dodajajo, bo v prihodnjih dneh veter obrnil v zahodno smer, a se vreme še ne bo stabiliziralo, saj nas bo prešla oslabljena fronta, ki se bo v prihodnjih dneh raztezala od Iberskega polotoka pa do Danske. "Danes popoldne bodo še možne krajevne plohe, jutrišnji dan bo predvidoma bolj suh," pišejo.

Radarsko sliko padavin lahko spremljate na tej povezavi.

Napovedujejo, da bo nekaj posameznih ploh in neviht nastalo tudi v sredo zvečer in v četrtek zjutraj.

Od petka naprej pa pričakujejo stabilnejšo vremensko sliko. "Tudi temperature bodo bistveno višje, kot jih beležimo sedaj. Od sobote naprej bodo temperature znova krepko nad 30°C – recimo v ponedeljek se lahko na jugovzhodu temperatura povzpne do 37°C," pojasnjujejo.

Po podatkih ARSO je bila sicer doslej pri nas najvišja temperatura izmerjena poleti 2013, in sicer 40,8 ºC. 

Vremenoslovci Agencije RS za okolje medtem napovedujejo, da se bo verjetnost neviht predvidoma povečala od torka naprej, "a je napoved še negotova".

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.