Vremenska napoved: Od pomladnih temperatur naravnost v zimo

Foto: Profimedia Megla v Ljubljani.
Foto: Profimedia Megla v Ljubljani.
Vreme nam bo v naslednjih dneh še naklonjeno, a že kmalu sledi ohladitev. Zima prihaja.
Oglej si celoten članek

Pretekla nedelja je bila kot nalašč za izlete, večino države je čez dan grelo sonce. Temperature so se povzpele do okoli 20 stopinj Celzija, kar je precej nad povprečjem za ta letni čas.

Do konca meseca ne gre pričakovati večjih sprememb. Trenutno beležimo med pet in deset stopinj Celzija nadpovprečne temperature in tako bo še nekaj časa ostalo, navaja neurje.si.

Na spodnji sliki lahko vidite temperaturo na 1500 metrih nadmorske višine na današnji dan.

Foto: neurje.si temperatura 21. oktober

Opazna ohladitev nas bo od severa zajela okoli 1. novembra, navaja isti portal. Nad Baltskim morjem bo nastal ciklon, ki bo s severnimi vetrovi k nam dovajal občutno hladnejši zrak. Poleg tega bi nad severnim Sredozemljem lahko nastal sekundaren ciklon, so razloge za ohladitev opisali na navedenem portalu.

Če bomo ta teden še uživali v toploti, pa se z novembrom obeta preobrat. Iz nadpovprečnih bomo namreč verjetno hitro prešli nad podpovprečne temperature.

Foto: Profimedia Ljubljana sončni zahod

V prvih novembrskih dneh bo živo srebro namreč med pet do osem stopinj Celzija pod povprečnim nivojem tega letnega časa.

Po nižinah bi lahko zabeležili prvi temperaturni minus letošnje jesensko-zimske sezone, a zaenkrat še ni gotovo, da bodo temperature pod lediščem tudi v nižjih legah.

Na spodnji sliki si lahko ogledate pričakovano temperaturo na 1500 metrih ob koncu meseca.

Foto: neurje.si temperatura 30. oktober

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:16 21. Oktober 2024.

    se za en da v naprej ne znata napovedat ne pa za 10 dni, vedezevalke lazne

  • 13:19 21. Oktober 2024.

    Bla bla,še za en dan komaj napoveste!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.