Vreme: Izdano opozorilo 3. najvišje stopnje, to nas čaka

Foto: neurje.si Predvideni sunki vetra Foto: neurje.si Predvideni sunki vetra
Za četrtek in petek je napovedan močan veter, izdano je rumeno vremensko opozorilo.
Oglej si celoten članek

"Zaradi izrazite menjave zračnih mas pred samo prihajajočo fronto bo jutri in v noči na petek močneje pihalo. V nižjih legah lahko sunki vetrov dosegajo hitrosti do 70 km/h in več. V višjih legah pa bo veter presegal hitrosti 100 km/h. Nad našimi kraji bo namreč vztrajal močan jugozahodni vetrovni stržen, ki bo do sobote že lociran vzhodneje," opozarjajo na portalu neurje.si. Na Rogli naj bi sunki vetra po modelih, ki jih spremljajo, presegli sto kilometrov na uro. 

Agencija za okolje je za četrtek in petek izdala rumeno opozorilo, na severozahodu države velja že od štirih zjutraj, v drugih delih države pa od dopoldneva. V opozorilu so trenutno predvideni sunki vetra od 50 do 70 kilometrov na uro. 

Foto: Arso Vremensko opozorilo

Rumeno opozorilo meni, da veter maje drevesa in lahko lomi manjše veje. "Priporočamo dodatno previdnost v prometu. Ne zadržujte se na potencialno nevarnih mestih," piše na spletni stran agencije za okolje. 

Danes in jutri bo sicer spremenljivo oblačno, več sonca bo na vzhodu. Predvsem v hribih na zahodu in jugu bo občasno nekaj dežja, temperature bodo od 16 do 23 stopinj Celzija. Že danes bo pihal jugozahodni veter, ki se bo jutri še okrepil.

Foto: neurje.si Predvideni sunki vetra

Tudi jutri bo v hribovitih predelih občasno deževalo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno, a večinoma suho, temperature bodo podobne današnjim, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

Tako kaže za konec tedna

V petek bo deževno, najbolj v Posočju, še bo pihal okrepljen jugozahodnik.

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno z nekaj dežja. Zapihal bo veter severnih smeri, na Primorskem proti večeru burja. V nedeljo se bo razjasnilo. Tudi v ponedeljek in torek bo pretežno jasno, jutra bodo sveža. V sredo in v četrtek se bo oblačnost v zahodnih krajih povečala, tam bo občasno možen tudi rahel dež, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.