Vreme: Danes bo sončno, jutra bodo kmalu bolj sveža

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Vremenska napoved za Slovenijo. Danes bo sončno, v petek nas bo prešla hladna fronta, jutra bodo spet precej bolj sveža.
Oglej si celoten članek

Danes bo sončno, del dopoldneva bo ponekod megla ali nizka oblačnost. Sredi dneva in popoldne bo nastala plitka kopasta oblačnost. Burja na Primorskem bo ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do 25 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo pretežno jasno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem do okoli 13, najvišje dnevne od 19 do 23, na Primorskem do 25 stropinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek zjutraj bo na vzhodu države dokaj sončno, drugod bo spremenljivo oblačno do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne se bo tudi drugod pooblačilo, v zahodni Sloveniji se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte. Zapihal bo jugozahodni veter. V torek bodo občasne padavine, deloma plohe in nevihte. Pogostejše bodo v zahodnih krajih.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. S šibkimi vzhodnimi vetrovi k nam doteka razmeroma topel in nekoliko vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo večinoma sončno, več kopaste oblačnosti bo v Alpah. Burja v Kvarnerju bo ponehala. V nedeljo bo precej jasno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Zvečer se bo v krajih zahodno od nas oblačilo.

Biovreme: Danes in v nedeljo bo vpliv vremena na počutje ljudi ugoden.

Od 25. do 30. septembra 2024

Nad Skandinavijo in zahodno Evropo se bo v četrtek poglobilo območje nizkega zračnega tlaka, ki bo segalo tudi do vzhodnih Alp. Predvidoma v petek nas bo dosegla hladna fronta, nad severnim Sredozemljem bo nastal tudi šibak sekundarni ciklon. Za fronto se bo nad območje Alp razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma vztrajalo vsaj do ponedeljka. Do petka bodo prevladovali jugozahodni vetrovi, nato bo prehodno zapihal veter severnih smeri. Ohladilo se bo.

V sredo bodo predvsem v zahodnih krajih občasno manjše padavine. V četrtek bodo predvsem na severozahodu padavine, drugod bo še večji del dneva ostalo suho. V petek bodo ob prehodu fronte spet padavine, sprva pogostejše v zahodni polovici Slovenije. V soboto in nedeljo bo, razen na severozahodu, večinoma suho. Jutranje temperature bodo do sobote med 10 in 15 °C, ob jugozahodniku tudi topleje. Nato bodo jutranje temperature spet bolj sveže, med 5 in 10 °C. Dnevne temperature bodo do vključno petka malo nad 20, nato med 15 in 20 °C.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:19 21. September 2024.

    Decembra je lahk že sneg,kr čudno a ne?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.