Vozniku avtobusa ukradel blagajno

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
28-letni potnik je ob izstopu z avtobusa vozniku ukradel blagajno z denarjem.
Oglej si celoten članek

28-letni osumljenec, doma s Ptuja, je v Kungoti pri Ptuju izpeljal drzno tatvino. Kot edini potnik je na avtobusnem postajališču v Kidričevem vstopil na avtobus redne linije in z njim potoval do avtobusnega postajališča v Kungoti pri Ptuju. Tam je pri izstopu z avtobusa v neposredni bližini vozniku ukradel blagajno z denarjem. Voznik mu je krajo poskušal preprečiti tako, da ga je prijel za oblačila, vendar se mu je osumljenec iztrgal iz prijema ter zbežal z blagajno in denarjem. Med begom je nekaj evrskih kovancev izgubil.

Policisti so takoj blokirali območje, kjer je bil osumljenec, in ga s službenimi psi policije začeli iskati. Nekoliko pozneje so ga policisti Policijske postaje Ptuj izsledili in prijeli na Kajuhovi ulici v Kidričevem ter ga pridržali. 

Čeprav gre za človeka, ki ni redno zaposlen, nima stalnega prebivališča in sredstev za preživljanje ter je izvedel že več podobnih kaznivih dejanj, je pristojni državni tožilec odločil, naj se ga ne privede na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ampak naj policisti zoper njega podajo kazensko ovadbo v rednem postopku. Zato je bil osumljenec izpuščen na prostost. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.