Vozniki, pozor: V torek še ena slaba vest

Foto: Profimedia
Očitno se nam obeta še eno zvišanje cen goriva.
Oglej si celoten članek

Pri Mojih Financah so že v skladu s tradicijo pripravili novo projekcijo spremembe cen goriva, ki se nam obeta v torek, pri čemer poudarjajo, da po "seriji sprememb formule za določanje cen goriv postaja napovedovanje sprememb nehvaležno opravilo". 

V zadnjih tednih se je namreč izkazalo, da vlada posega v izračun zgolj v tednih, ko bi se zaradi dogajanja na trgu cena morala znižati. Kadar smo bili na trgu priča rasti, v ceno niso posegali.

Če bo tako tudi tokrat, se nam v torek obeta druga zaporedna podražitev. 

Če vlada tako ne bo posegla v dajatve, bo liter bencina stal približno 1,50 evra. Kljub skoku, ugotavljajo pri Mojih Financah, bo cena približno tri cente nižja kot pred letom dni. 

Podražila naj bi se tudi dizel in kurilno olje. Pričakujejo, da bi cena litra lahko poskočila za nekaj več kot dva centa in se ustavila na približno 1,52 evra.

Slovenija Napovedi so se uresničile, toliko dražje se bomo vozili

dezurni@sstyria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 10:24 19. Oktober 2024.

    Se je začelo zbiranje denarja za JEK2

  • 09:15 19. Oktober 2024.

    Bedaki sedaj PLEŠITE!! Poglejte cene na Hrvaškem kjer se ne krade tako kot v Sloveniji!!

  • 09:11 19. Oktober 2024.

    In kaj lahko pričakuješ od do pekla zapufane oblasti?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.