Voznik v nasprotno smer, udeleženih 21 vozil

Foto: Špela Mohorič Nesreča Foto: Špela Mohorič Nesreča Foto: Špela Mohorič Nesreča Foto: Špela Mohorič Nesreča Foto: Špela Mohorič Nesreča Foto: Špela Mohorič Nesreča Foto: Špela Mohorič Nesreča Foto: Špela Mohorič Nesreča Foto: Špela Mohorič Nesreča Foto: Špela Mohorič Nesreča Foto: Špela Mohorič Nesreča Foto: Špela Mohorič Nesreča Foto: Špela Mohorič Nesreča Foto: Špela Mohorič Nesreča Foto: Špela Mohorič Nesreča Foto: Špela Mohorič Nesreča Foto: Špela Mohorič Nesreča Foto: Špela Mohorič Nesreča Foto: Špela Mohorič Nesreča Foto: Špela Mohorič Nesreča Foto: Špela Mohorič Reševalna vaja
Na zaprti dolenjski avtocesti je potekala največja letošnja reševalna vaja, namenjena ukrepanju ob množični prometni nesreči.
Oglej si celoten članek

Vaja je potekala na avtocestnem odseku pred pokritim vkopom Karteljevo, v smeri Trebnje - Novo mesto, v vmesnem času pa je bil promet speljan po regionalni cesti. Zaprt je bil tudi prehitevalni pas na nasprotni strani avtoceste, saj so želeli organizatorji vaje tako zmanjšati hitrost in s tem preprečiti, da bi radovedni vozniki zaradi nepazljivosti povzročili pravo nesrečo. 

Scenarij vaje je predvideval, da je nesrečo povzročil voznik, ki je na avtocesto zapeljal v napačno smer. 

Da bi v podobnih trenutkih teklo vse po maslu

Med vajo, ki simulira hudo nesrečo z udeležbo 21 vozil, so različne reševalne službe preverile svojo usposobljenost in pripravljenost na medsebojno komunikacijo v primeru takšnih dogodkov. Tako so morali reševalci poskrbeti za 22 "ranjenih" glede na stopnjo njihovih poškodb, policisti so se morali spopasti z varnostjo in urejanjem prometa, gasilci s prebijanjem skozi zmečkano pločevino, vključene so bile tudi druge službe, denimo Dars, pa območna združenja Rdečega križa, dolenjski zdravstveni domovi, sodeloval je helikopter. Vaja je istočasno potekala tudi v Splošni bolnišnici Novo mesto, pomagala je bolnišnica v Brežicah.

Kot je znano, je na dolenjski avtocesti na višnjegorskem klancu leta 2010 prišlo do ene najhujših prometnih nesreč v zgodovini Slovenije, v kateri je bilo udeleženih 38 vozil in 51 oseb, tri so umrle. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:50 12. April 2014.

    šel je v napačno smer in udeležil še 20 vozil poleg sebe?? Zdej pa al vsi vozniki spijo za volanom …

  • 10:59 12. April 2014.

    Bedarija zradi takih butco je slovenija tam

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.