Voznik spal, nepridiprava sta mu ukradla gorivo

Foto: PU Murska Sobota Kraja goriva Foto: PU Murska Sobota Kraja goriva
3. novembra so policisti Policijske postaje Gornja Radgona obravnavali tatvino dizelskega goriva iz tovornega vozila na počivališču v Grabonošu.
Oglej si celoten članek

Policisti so ugotovili, da je voznik romunskega tovornega vozila parkiral svoje tovorno vozilo ob bok drugega tovornega vozila, ki ga je na počivališču parkiral madžarski voznik. Medtem ko je voznik počival, je romunski tovornjakar ob pomoči svojega sopotnika na silo odprl pokrov rezervoarja in s črpalko za prečrpavanje goriva začel gorivo prečrpavati v svoj rezervoar.

Hrup je zbudil voznika madžarskega tovornjaka, a je storilcema uspelo pobegniti. Z vozilom sta se odpeljala v smeri mejnega prehoda z Madžarsko. Voznik madžarskega tovornjaka jima je sledil in o tem sproti obveščal policijo. Policiji ga je s pomočjo madžarskega voznika uspelo prijeti. V vozilu pa so tudi našli pretočno črpalko in jo zasegli, so sporočili s PU Murska Sobota.

Zoper navedena romunska državljana bo podana kazenska ovadba.

Letos že 50 tatvin

Policisti PP Gornja Radgona obravnavajo vse več tatvin dizelskega goriva. Samo letos so jih obravnavali že okrog 50.

Tatvine beležijo na počivališčih oziroma bencinskih servisih v smeri proti državni meji z Republiko Madžarsko in obratno. Storilci natočijo gorivo v svoje vozilo in brez plačila odpeljejo s točilnega mesta. V zadnjem času pa se pojavljajo tudi tatvine iz rezervoarjev tovornih vozil, kjer si protipravno prilaščajo tudi do 1.000 litrov dizelskega goriva, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.