Vozni red po SMS-u

Foto: Žurnal24 Kmalu bodo vsa mestna postajališča v Kopru opremljena z informativnimi tablami o
Avtobusi. Informativni panoji o prihodih kmalu na vseh postajališčih.
Oglej si celoten članek

Občina Koper je na avtobusnih postajališčih na tržnici in pri Banki Koper namestila informativna panoja z urniki, ki kažeta čas prihodov avtobusov. Na občini so nam povedali, da so postajališči za zdaj poskusno opremili po vzoru evropskih metropol.

Realni čas prihoda
Na občini so pojasnili, da bodo v končni fazi vpeljali sledenje, ki bo uporabnikom avtobusnih prevozov v Kopru na informacijskih tablah omogočilo informacijo realnega časa prihoda avtobusa na postajališče.

Z GPS-napravami
“Vsi avtobusi mestnega prometa so že opremljeni z GPS-napravami, urejena je tudi spletna stran, na kateri bo možno spremljati avtobuse na posameznih linijah mestnega prometa,” so dejali na občini. Trenutno aplikacija poteka samo poskusno, v nekaj tednih pa bo mogoče pridobiti že konkretne podatke o prihodih avtobusov na posamezno postajališče.

Vsa postajališča
V sklepni fazi bodo z informativnimi panoji opremili vsa avtobusna postajališča mestnega prometa.

Za koliko bo projekt obremenil proračun Mestne občine Koper, nam za zdaj niso znali odgovoriti. Projekt bo po končani vpeljavi sistema potnikom omogočal, da bodo pridobili podatke o prihodu avtobusa tako prek informativnih tabel kot prek SMS-sporočil na mobilnih telefonih.

Ker je projekt še v poskusni fazi, bodo podrobne informacije o delovanju in uporabi sistema posredovali po koncu poskusnega delovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.