Vozil z 2,8 promila alkohola v krvi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Vozila skozi rdečo in vijugala po cesti.
Oglej si celoten članek

Policisti z obočja Celja so včeaj ustavili dva močno pijana voznika, enega v Laškem in drugega v Mestinju. Nanju sta jih opozorila voznica in voznik, ki sta poklicala in opozorila na voznika  osebnega  vozila, ki je kazal znake vožnje pod vplivom alkohola.

Peljal skozi rdečo

V Šentjurju  je v križišče zapeljal pri rdeči luči na semaforju in vijugal po vozišču, pred Šmarjem pri Jelšah pa je skoraj povzročil prometno nesrečo.

Mestinje: V krvi 2,6 promila alkohola

Šmarski policisti so voznika ustavili v Mestinju in mu odredili preizkus. Ta je pokazal, da je imel 45-letni voznik 1.31 miligramov  alkohola v litru izdihanega zraka, kar je več kot 2.6 promila alkohola v krvi. 

Voznik je ostal brez vozniškega dovoljenja. Dobil je tudi obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje po levi strani vozišča.

Lani je na območju Policijske uprave Celje v prometnih nesrečah umrlo osemnajst ljudi. Štirje povzročiteljih smrtnih prometnih nesreč so vozili pod vplivom alkohola.

Trčil in pobegnil
 

V Medlogu pa je včeraj,  nekaj čez 17. voznik osebnega vozila, ki je pripeljal  iz smeri Levca, zapeljal na nasprotno vozišče in trčil
v voznico osebnega vozila ter pobegnil.
Zaradi ogledala, ki je v trčenju odpadlo iz vozila voznice, je poškodovano še eno osebno vozilo.

Medlog: V krvi 2,8 promila alkohola

Policisti so  42-letnega voznika ustavili v Laškem.  Preizkus alkoholiziranosti  je pokazal 1.43 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, kar je več 2.8 promila alkohola v krvi. Zaradi zapustitve kraja prometne nesreče je dobil plačilni nalog v višini 500 evrov, ovaden pa bo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu.

Alkohol zavira delovanje človekovih funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu in zmanjšuje sposobnost  razumnega ravnanja, opozarjajo policisti.  Alkoholizirani vozniki  so pogosto nevarni zaradi prepočasne ali prehitre vožnje, s spreminjanjem  smeri vožnje, neuporabo smernih kazalcev, ustavljanju pri zeleni luči, vožnji skozi rdečo luč in podobno.  Alkohol hkrati  zmanjšuje pazljivost in moč presojanja.

Lani je na območju Policijske uprave Celje v prometnih nesrečah umrlo osemnajst ljudi. Štirje povzročiteljih smrtnih prometnih nesreč so vozili pod vplivom alkohola.

Nikar ne vozite, če ste pred vožnjo uživali alkoholne pijače.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:30 31. Januar 2018.

    JAZ SEM PRI 30 3.6 SEM ŽANDARJEM ZAPEL CELO HEJ SLOVANI PA SO ME NAMESTO V LJ...POLJE PELJALI DOMOV SPAT …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.