Voda zalivala objekte, s tem bo vreme postreglo v naslednjih dneh

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V Posočju je padla večja količina padavin. Veliko težav je povzročila meteorna voda.
Oglej si celoten članek

V torek je v Posočju padlo več kot 200 litrov padavin na kvadratni meter. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so morali gasilci v Kobaridu večkrat posredovati zaradi težav, ki jih je povzročala meteorna voda. V Starem Selu je meteorna voda zalivala pritlične prostore gostinskega objekta. Gasilci PGD Kobarid so prečrpali meteorno vodo in preusmerili tok vode s protipoplavnimi vrečami. V naselju Vrsno je meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Gasilci so vodo iz objekta prečrpali in očistili zamašen propust.

Na Gregorčičevi ulici v Kobaridu je zaradi padavin voda zamakala v mansardne prostore stanovanjskega objekta. Prav tako je meteorna voda vdrla skozi streho stanovanjsko-poslovnega objekta v Kobaridu. Gasilci PGD Kobarid so obe strehi prekrili s ponjavo.

Gasilci PGD Bovec so v naselju Mala vas očistili drevje in vejevje, ki ga je naneslo pod most. Posredovali so tudi v enem od stanovanjskih objektov, kjer je voda zalila prostore.  

Foto: Profimedia dež vreme

Še lahko pričakujemo krajevne plohe

"Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21 °C," o tem, kaj lahko pričakujemo danes, pravijo na Agenciji RS za okolje. 

Jutri bo na zahodu države pretežno oblačno. Predvsem v hribovitem svetu lahko pade kakšna kaplja dežja. Drugje po državi se bo prehodno delno zjasnilo. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 15 do 20 °C. 

"V noči na petek se bo dež na zahodu okrepil in postopno zajel vso Slovenijo. V petek dopoldne bo oblačno in deževno, sredi dneva pa bo dež od zahoda ponehal. Popoldne se bo delno razjasnilo," pravijo na agenciji za okolje. 

Foto: bralka Naliv

Kakšen bo konec tedna?

"V soboto bo na Primorskem in Notranjskem večinoma oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in kakšno ploho. Pihal bo jugozahodni veter."

Tudi v nedeljo in ponedeljek se bodo v hribovitem svetu zahodne Slovenije pojavljale občasne padavine. V torek bo nad naše kraje prišla nova vremenska fronta, ki bo s seboj prinesla nekaj dežja. Padalo bo tudi drugod, ne samo v zahodnem delu države. "V sredo bo spet občasno rahlo deževalo le v zahodnih krajih, v četrtek pa bo večinoma suho. Večjih temperaturnih sprememb ne bo," dodajajo na agenciji za okolje.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:26 25. Oktober 2023.

    Ampak suše pa ni

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.