Vladne hvale na račun Goriške

Foto: Žurnal24 Premier Janez Janša v Zavodu za invalidno mladino v Vipavi.
Ob obisku vladne ekipe na Goriškem je regijo premier Janez Janša označil kot turistično najbolj zanimivo v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Turizem je po mnenju premiera največji potencial bodoče pokrajine na severnem Primorskem. Ob tem je Janez Janša izpostavil dobre gospodarske rezultate Goriške, ki je po razvitosti na petem mestu v regiji, višina BDP na prebivalca pa je 95 odstotkov državnega in 83 odstotkov evropskega povprečja, tudi obeti za prihodnost pa so zelo dobri. Ob tem se je brezposelnost v zadnjih dveh letih zmanjšala za četrtino. Sicer pa bo po besedah premiera predlagana pokrajina na severnem Primorskem "popolna".

Janša si je s tremi ministri med obiskom med drugim ogledal Center za usposabljanje invalidnih otrok Janka Premrla Vojka Vipava, v Solkanu pa so mu predstavili visokotehnološko podjetje Instrumentation Technologies.

Ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič je obiskala šempetersko bolnišnico, medtem ko je kulturni minister Vasko Simoniti podprl idejo o oblikovanju enotnega čezmejnega kulturnega prostora Nove Gorice, Gorice in Šempetra pri Gorici, kjer bi bile kulturne dobrine oproščene davkov. Večino ostalih ministrov so na Goriškem nadomeščali državni sekretarji.

Med pogovori z lokalnimi oblastmi in gospodarstveniki je bilo med drugim izpostavljeno tudi vprašanje igralniško zabaviščnega centra, ki ga na Goriškem nameravata postaviti družbi Hit in Harrah's Entertaniment.

Na svoje težave pa so opozorili tudi azbestni bolniki, ki so v Novi Gorici pripravila simboličen protestni shod, s katerim so izrazili nezadovoljstvo z reševanjem azbestne problematike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.