Vlada z opozorilom, če ste dobili takšno sporočilo

Foto: Vlada RS
Foto: Vlada RS
Ne klikajte na povezave!
Oglej si celoten članek

Na vladi so zaznali pošiljanje lažnih SMS obvestil s tujih telefonskih številk v imenu slovenske vlade, v katerih pošiljatelji pozivajo k posodobitvi osebnih podatkov. Vlada ali tretje osebe v njenem imenu takšnih sporočil ne pošilja, so v sporočilu za javnost poudarili na uradu vlade za komuniciranje (Ukom).

"Vaši osebni podatki pri vladi Republike Slovenije niso več veljavni in vas lahko oglobijo, če jih dlje časa ne posodabljate. Prosim posodobite svoje podatke čim prej," izhaja iz primera lažnega SMS sporočila, ki ga je Ukom objavil na spletni strani vlade.

Na vladi prejemnikom svetujejo, da na takšna sporočila ne odgovarjajo, prav tako ne klikajo na povezave v SMS-sporočilih, niti jih ne posredujejo naprej. "Sporočilo takoj izbrišite, pošiljateljevo številko pa blokirajte," so na Ukomu izpostavili v sporočilu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.