Vlada izbrala Tratarja

Foto: Žurnal24 Državno pravobranilstvo je zastopnik Slovenije in drugih z zakonom določenih sub
Vlado je med kandidati za generalnega državnega pravobranilca najbolj prepričal Tratar. Njegovo potrditev bo poslala v državni zbor.
Oglej si celoten članek

Vlada se je med štirimi kandidati za Boštjana Tratarja odločila na podlagi življenjepisa in predvsem na podlagi njegovega programa, je po seji vlade povedal pravosodni minister Aleš Zalar. Vlado so prepričali predvsem konkretni predlogi izboljšav državnega pravobranilstva, tako da ga bo za potrditev za šestletni mandat predlagala parlamentu.

Za imenovanje so se poleg Tratarja potegovali še nekdanji državni sekretar na pravosodnem ministrstvu Robert Marolt ter pravobranilca Jurij Groznik in Lucijan Bembič. Slednjemu se julija izteče mandat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.