Vlada carinikom ni v ničemer popustila

Foto: Žurnal24 Kot je povedal minister za javno upravo Gregor Virant, se vlada ni zavezala k te
Minister za javno upravo Gregor Virant je pojasnil, da so predmeti sporazuma s sindikatom carinikov ustavitev zmanjševanja števila zaposlenih in sprejemanje ukrepov za ublažitev posledic vstopa Hrvaške v EU.
Oglej si celoten članek

Poleg teh pa tudi pogovor o plačah v sklopu pogajanj o kolektivni pogodbi za državno upravo ter takojšnja prekinitev stavke. Virant je še poudaril, "da vlada ni v ničemer popustila".

Še enkrat je pojasnil, da je dogovor o ustavitvi zmanjševanja števila carinikov sindikatu sporočil že prejšnji torek, pred stavko. "Sindikat carinikov in vodstvo carinske uprave sta dokazala, da je kadrovska stiska v carini realna, zato je ta odločitev utemeljena," je poudaril.

O drugi stavkovni zahtevi glede reševanja problematike viška carinikov po vstopu Hrvaške v EU je Virant povedal, da se je vlada pripravljena kar najbolj potruditi, da bi nevtralizirali negativne posledice tega vstopa, in sicer z ukrepi, kot so upokojitve in premestitve v druge organe državne uprave.

Tudi s tem je, kot pravi Virant, že prejšnji torek seznanil sindikat. Kot je poudaril minister, pa se vlada ni zavezala k temu, da ne bo nihče v carinski upravi ostal brez službe, saj bi bilo to neodgovorno do davkoplačevalcev. Vendar so se zavezali, da bodo do 31. marca 2008 na vladi sprejeli potrebne ukrepe in jih predložili carinskemu sindikatu.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.