Vizjak uspešno prestal zaslišanje

Foto: Boštjan Tacol Zaslišanje Andreja Vizjaka Foto: Boštjan Tacol Zaslišanje Andreja Vizjaka Foto: Boštjan Tacol Zaslišanje Andreja Vizjaka Foto: Boštjan Tacol Alenka Jeraj Foto: Boštjan Tacol Zaslišanje Andreja Vizjaka Foto: Boštjan Tacol Zaslišanje Andreja Vizjaka Foto: Boštjan Tacol Zaslišanje Andreja Vizjaka
Rezultat glasovanja o primernosti Andreja Vizjaka za ministra za delo, družine in socialne zadeve je: 9 za in 2 proti. Vizjak podpira zaposlovanje domačih delavcev, reorganizacijo Zavoda za zaposlovanje, družina pa je zanj starši in otroci.
Oglej si celoten članek

Andrej Vizjak meni, da je na področju zaposlovanja tujcev nelojalna konkurenca, saj so tuji delavci pripravljeni priti delat v Slovenijo pod nemogočimi pogoji. Glede zaposlovanja tujcev je zato njegovo stališče: "Da, vendar le takrat, ko ni na voljo domače delovne sile."

Na vprašanje, ali držijo namigovanja, da bo nova vlada sprejela, da se denar za malico in prevoz na delo šteje v dohodnino pa Vizjak odgovarja: "To ni res."

Kaj je družina?

Na vprašanje poslanca Pozitivne Slovenija Dragana Bosnića, "kakšna je vaša definicija družine", je kandidat za ministra za delo, družino in socialne zadeve odgovoril: "Zame je družina življenjska skupnost staršev in otrok v korist razvoja otrok. To je moje videnje družine." S tem se je izognil definiciji, ali gre pri starševstvu nujno za žensko in moškega ali pa gre lahko tudi za istospolna partnerja.

Družinskemu zakoniku je sicer v svoji predstavitvi namenil le nekaj besed. Dejal je, da sam želi, da bi bil čim prej sprejet, saj prinaša nekatere dobre rešitve. Njegovo ministrstvo se v referendumsko kampanjo ne bo vključilo, glede referenduma pa pravi le: "Družinsko politiko bo v prihodnje tlakoval rezultat referenduma o družinskem zakoniku."

Učinkovitejši Zavod za zaposlovanje

Vizjak napoveduje, da bo kot minister za delo, družino in socialne zadeve upošteval predvsem socialni dialog in sodelovanje med generacijami. Zlasti pomembno je po njegovem mnenju sodelovanje njegovega ministrstva z ministrstvom za gospodarstvo in finance.

Tudi Zavod za zaposlovanje bo moral postati bolj odzivni in se prilagajati stanju v državi. Cilj je, da bi bil brezposelni največ dva meseca na zavodu, v tem času pa bi našel kakršnokoli obliko dela. Vizjak vidi možnost predvsem v pridelavi eko hrane.

Nasprotuje tudi spodbujanju predčasnega upokojevanja. "Zmanjšati je treba pogoje za predčasno upokojevanje," pravi Vizjak. Ljudi je treba spodbujati, da bodo delali dlje.

Inšpektorjem svetuje, naj bodo pozorni predvsem na večje kršitve delovne zakonodaje, kot so delo na črno, neplačevanje prispevkov in nespoštovanje varnosti pri delu, ne pa na manjše prekrške.

Andrej iz Štajerske

Nekdanji župan Brežic in nekdanji minister za gospodarstvo Andrej Vizjak se bo v novi vladi preizkusil še kot minister za delo, družino in socialne zadeve. V prostem času je sicer vinogradnik, bobnar in pa rokometaš. Znan pa je tudi po tem, da je nekoč poklical na nacionalni radio, kjer je potekala izbira imena tedna, se predstavil kot "Andrej iz Štajerske" in povedal svoje mnenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 13:30 9. Februar 2012.

    Dobro napisano!!

  • 13:28 9. Februar 2012.

    Trenirke to tško razumejo.

  • gec
    12:56 9. Februar 2012.

    opozorilo očitno ne zaleže...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.