"Letošnja rdeča nit so vipavske mesnine, ki bodo tudi sestavina jedi kulinaričnih mojstrov z vipavskih kmečkih turizmov," pravi David Bratož iz Razvojne agencije ROD, ki skupaj z vipavskimi vinarji in Gostilno pri Lojzetu organizira vinsko-kulinarično prireditev, ki vsako leto pritegne več kot 500 obiskovalcev.
Letos bo na dvorcu Zemono v nedeljo in ponedeljek, 8. in 9. maja. Predstavilo se bo 38 vipavskih vinarjev in štirje gostujoči vinarji iz Italije, ki bodo skupaj v pokušanje ponudili kar 150 vrhunskih vin različnih sort, zvrsti in slogov. Ponudbo vinarjev bodo dopolnili domači proizvajalci sira, medu, oljčnega olja, peciva, marmelad, likerjev, tartufov … Degustacije bodo pripravili tudi predstavniki domače živilske industrije: Mlinotest, Fructal, Peloz, Mlekarna Vipava.
V sklopu festivala bodo potekale tudi kulinarične delavnice; eno od njih bo vodil priznan kuharski mojster Peter Brunner, čigar restavracija v Trentu se ponaša z Michelinovo zvezdico.
Vipavske mesnine privabile zvezdico
Festival vina in kulinarike. Okusi Vipavske letos v znamenju suhih mesnin. Gost z Michelinovo zvezdico.