VIP Varovanju odvzeli licenco

Foto: Žurnal24 Dragutin Mate BOBO
Na dan, ko je bila proti Mateju vložena interpelacija, med drugim tudi zaradi primera Global, so z ministrstva sporočili, da so VIP Varovanju začasno odvzeli licenco.
Oglej si celoten članek

Odlok za odvzem licence, ki bo začel veljati petega decembra, je bil izdan na podlagi kršitve 75. člena zakona o zasebnem varovanju. Pri VIP Varovanju so namreč v zadnjem letu večkrat  zaposlovali ljudi, ki niso izpolnjevali pogojev za opravljanje zasebnega varovanja, so sporočili z ministrstva za notranje zadeve.

Za nekatere kršitve je bila družba VIP Varovanje tudi pravnomočno kaznovana, nekateri postopki pa so še v teku. Ministrstvo za notranje zadeve je svojo odločitev oprlo na pravnomočni odločbi inšpektorata za notranje zadeve in na druge pridobljene javne listine pristojnih organov, so še sporočili z ministrstva za notranje zadeve.

Pri odločitvi o začetku veljavnosti začasnega odvzema licence je ministrstvo upoštevalo navedbo predstavnika družbe, da imajo sklenjene pogodbe o varovanju javnih zbiranj z med 30 in 35 stalnimi naročniki in da bodo morali prekiniti vsa pogodbena razmerja o varovanju med začasnim odvzemom licence, so še sporočili z ministrstva za notranje zadeve. Zaradi varstva pogodbenih strank in možnosti sklenitve novih pogodb o varovanju z drugo družbo za zasebno varovanje je ministrstvo peti december določilo za datum začetka veljavnosti začasnega odvzema licence, ki tako torej velja od petega decembra 2007 do petega marca 2008.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.