Video: Na to so policisti naleteli med hišno preiskavo

Foto: PU Maribor hišna preiskava prepovedane droge Foto: PU Maribor hišna preiskava prepovedane droge Foto: PU Maribor hišna preiskava prepovedane droge
Policisti PU Maribor so opravili dva sklopa hišnih preiskav pri treh osumljencih. Grozi jim do deset let zapora.
Oglej si celoten članek

Policisti Policijske postaje Lenart so v sodelovanju z drugimi policijskimi enotami v sredo, 23. oktobra, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru, opravili dva sklopa hišnih preiskav pri treh osumljencih, starih 50, 44 in 24 let. 

V stanovanjski hiši na območju UE Lenart so našli posebej prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje. V njem je bilo 497 sadik prepovedane droge konoplje. Osumljencu so zasegli tudi večjo količino pripomočkov za vzgajanje te rastline in drugih predmetov, pomembnih za nadaljnji kazenski postopek. Poleg tega so zasegli tudi 200 gramov že posušene prepovedane droge konoplje in manjšo količino bele praškaste snovi, za kar sumijo, da gre za prepovedano drogo kokain. 

Hišno preiskavo so opravili tudi v stanovanjski hiši na območju UE Maribor. Policisti so zasegli 200 gramov bele praškaste snovi - sumijo, da gre za prepovedano drogo kokain - manjšo količino že posušene prepovedane droge konoplje in druge predmete, ki bodo služili v nadaljnjem kazenskem postopku. Zasegli so tudi 19 nabojev. 

Osumljenca v priporu

Dvema osumljencema so policisti na kraju odvzeli prostost in odredili pridržanje. Osumljenca sta bila s kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 186. členu Kazenskega zakonika KZ-1), privedena k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njiju odredil pripor. 

Danes so izsledili še tretjega osumljenca. S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. 

Za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po 186. členu KZ-1, je predpisana kazen zapora od enega do desetih let. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 14:50 28. Oktober 2024.

    potrbno poiskati še električarja, ki jim je to povezal !

  • 14:35 28. Oktober 2024.

    Kljub referendumu so bolniki z rakom glede konopljinega olja še vedno pretežno odvisni od mafije, sramota!

  • 13:36 28. Oktober 2024.

    Sami so krivi, policija jih dobi, ko pregledujejo porabo štroma...Ali pogledajo strehe " opuščenih" gospodarskih poslopij, kadar je snežna odeja..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.