Kljub pričakovanjem o praktično povsem zasedenih hotelih je bilo gostov skoraj za petino manj kot lani.
“Trideset let sem že gostinec in lahko povem, da moramo zadnja leta res delati na osebnem stiku z gosti; tako poskušamo doseči, da bi se k nam vračali. Večinoma prihajajo domači gostje, Italijanov, ki so bili pri nas nekoč glavni gurmani, pa ni več že kakšni dve leti. Redkokdaj pridejo zares petični gostje, na primer Rusi, ki res ne gledajo na denar. Naši pa naročajo predvsem kalamare in pice ter na osebo porabijo večinoma od 15 do 20 evrov, redkokdaj več,” razlaga Ivica Jačmenjak.
Slabo vreme je zdesetkalo tako hotelske kot enodnevne obiskovalce, ki so na Obalo v večjem številu prišli le včeraj.
Domačih gostov za vzorec
Velikonočni prazniki so bili za portoroške gostince in hotelirje tako precej slabši od pričakovanj; čeprav so še pred dnevi napovedovali, da bodo hoteli polni, je bilo gostov v primerjavi z istim obdobjem lani za kar 19 odstotkov manj. Hoteli so bili zasedeni manj kot 80-odstotno. Prevladovali so tuji gostje, domačih je bilo le osem odstotkov.
Za letošnje velikonočne praznike je sicer potovalo devet milijonov Italijanov, a v tujino se jih je odpravila le desetina. Se pa v Portorož vračajo nemški gostje – lani jih je bilo za 18 odstotkov več kot leto prej.
Na zalost vseh je ta izjava g.Jačmenjak realna. Ne spadajo pa vsi v isti koš. Tako zvani ''žabari'' pridejo v …
ta model ni normaln.. pizda, dons za benz do morja kumi napraskaš, g.Jačmenjak pa joka, da mu domači ''samo jadne …
Portorož dva tedna nazaj....<br />pridem v oštarijo, naročim pico,.....<br />natakar meni: šta češ popiti?<br />OK, sicer sem srb, ampak :-0<br …