Veliko spremembo so začasno zaustavili

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Po zaključku analize se je skupina UniCredit odločila, da projekt čezmejne združitve UniCredit Banka Slovenija d.d. in UniCredit Bank Austria AG začasno zaustavi," so sporočili iz banke.
Oglej si celoten članek

Konec maja so sporočili, da so se lotili analize, kaj bi prinesla združitev. V tem primeru bi slovenska Unicredit banka postala podružnica.

Projekt je zdaj zaustavljen, a le začasno. "Slovenija ostaja pomemben del naše rasti v srednji in vzhodni Evropi. Ocenjevanje smo začeli transparentno, da bi raziskali, kako dodatno sprostiti naš potencial v tej državi," je komentirala Teodora Petkova, vodja poslovanja skupine UniCredit v srednji in vzhodni Evropi. "Sprejeta odločitev je rezultat skrbne analize stroškov in koristi ob upoštevanju vseh naših deležnikov – strank, sodelavcev, regulatorjev," je dodala.

Pri nas kot podružnica deluje banka BKS.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 05:44 24. Oktober 2023.

    Jodlarji komaj čakajo, da bi se okoristili na račun Slovencev!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.