Gorelo v Trevisu in Riko Hišah, bližnje prebivalce so evakuirali

Foto: PGD Trebnje
Foto: PGD Trebnje
Zagorelo je v objektu podjetja Trevis in Riko Hiše.
Oglej si celoten članek

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je ob 3.12 v naselju Bič pri Trebnjem zagorelo v objektu podjetja Trevis.

"Požar je zajel celoten objekt velikosti okoli 75 x 40 metrov," pišejo pri URSZR. "Del proizvodnje in pisarniških prostorov je pogorelo. Ne tem delu je prišlo tudi do porušitve strehe. Ogrožen je bil tudi plinohram, ki so ga gasilci uspešno zavarovali."

Zaradi požara in dima so evakuirali bližnje prebivalce.

"Vsem krajanom iz okolice Biča, Zagorice in Pristavice, ki zaradi umika iz svojih domov nimajo bližnjih sorodnikov KS Veliki Gaber sporoča, da jim nudi zatočišče pred mrazom v Domu KS," sporočajo iz PGD Trebnje. Pokličejo lahko na telefonsko številko 051/618-012.

xxx

Aktivirana je bila celotna gasilska zveza Trebnje in dodatna tri prostovoljna gasilska društva iz okolice ter Občinski štab Civilne zaščite. 

Požar je po navedbah STA zajel celoten objekt podjetja - del proizvodnje in pisarniških prostorov je pogorel, prišlo je tudi do porušitve strehe.

Ogrožen je bil tudi plinohram, ki so ga gasilci uspešno zavarovali. 

Zagorelo tudi v podjetju Riko Hiše

Prav tako je po poročanju STA danes ponoči zagorelo tudi v podjetju Riko Hiše zagorelo v silosu za žagovino.

Ogenj se je razširil na filtre in ostrešje.

Požar so pogasili gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Ribnica, Dolenja vas, Nemška vas, Goriča vas, Otavice in Bukovica.

Zgorela sta silos in ostrešje objekta.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.