Velik odpoklic čokolade

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Velik odpoklic čokolade, ki so jo prodajali v Mercatorju, Sparu, DM, Leclercu in v Kompas Shop.
Oglej si celoten članek

S trga se umika Frankonia temna čokolada 80 g, brez dodanega sladkorja. Gre za temno čokolado s sladilom maltitol in prehransko vlaknino inulin

Umikajo se vse serije te čokolade v pakiranju 80 gramov. Izdelek ima črtno kodo 4000194240295, proizvajalec je Frankonia Schokoladenwerke GmbH, Nemčija, veletrgovec pa Magistrat International.

Živilo je bilo na prodaj v poslovalnicah DM Drogerie markt, SPAR, Mercator, Leclerc, Kompas Shop.

Odpoklic izvajajo, ker na oznaki proizvoda ni opozorila za potrošnika, da proizvod vsebuje mlečne beljakovine.

"Nosilci živilske dejavnosti, ki so vključeni v distribucijsko verigo, izvajajo odpoklic živila s trga, ki predstavlja tveganje za osebe, ki so preobčutljive na mlečne beljakovine. Živilo ne predstavlja tveganja za običajnega potrošnika. Potrošnikom občutljivim na mlečne beljakovine svetujemo, da živilo ne zaužijejo, ter se za vračilo izdelka, ki ga morda še imajo doma obrnejo na mesto nakupa," je uprava za varno hrano zapisala na svoji spletni strani.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 07:32 1. Oktober 2023.

    Važno, da nas trgovci z reklamami o ugodnem nakupu še naprej brez sramu in posledic, bombandirajo iz vseh vogalov. Akcija, …

  • 21:23 30. September 2023.

    Razumem težavo in vidim neke možne posledice, ampak odpoklic je pa boleč.

  • 16:30 30. September 2023.

    Jejte zdravo, kar pomeni minimalno Ogljikovih Hidratov.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.