Vegradovci še naprej brez plač

Foto: Žurnal24 "Iz Vegradove stavbe je izginilo 16 štampiljk, kar že preiskujejo kriminalisti,
Vegradovi delavci preostanka plač tudi danes niso dobili. Denar je, zapleta se pri banki.
Oglej si celoten članek

"Uprava bo jutri dala na sodišče nalog za izvršbo. Sodišče bo moralo posredovati pri banki. Denar je, nobenega pravnega razloga ni. Če je, zanj ve le banka," je ogorčen sindikalist Srečko Čater. Delavci Vegrada bi namreč morali danes ob 14. uri dobiti preostanek plač.

Na vprašanje zakaj ni bilo nakazila, pojasnila niso dobili: "So preveč visoki, da bi pojasnjevali komurkoli. Tudi državnemu sekretarju so se zlagali, da je vprašljiv le podpis, kar pa je stečajna upraviteljica uredila že ob 10. uri."

Na banki se ne odzivajo "Uprava je naredil vse, kar je v njeni moči. Sam kličem gospoda Jašoviča (Božo Jašovič, predsednik uprave NLB op. p.), ki pa se ne odziva. Nihče v tej banki se ne odziva. prej so rekli, da je problematičen podpis, zdaj ko nimajo več izgovorov, se nihče ne odziva, " pojasnjuje Čater.

S trenutno situacijo je že seznanjen minister Franc Križanič. "Niti en pravnik ne vidi razloga, da se v času stečaja ne bi poravnali tekoči stroški. Plače za tri mesece nazaj, kar je naša stavkovna zahteva, je tekoči strošek. Banka nima pravice zadrževati denarja, le iz sebi znanih razlogov počne svinjarije, ki jih počne," je še dodal Čater.

V petek kriva administrativna ovira
Po vseh peripetijah v zvezi z izplačili delavci še danes dopoldan povsem niso bili prepričani, ali je šlo res le za administrativno oviro, zaradi katere niso dobili denarja že v petek, ali pa za kaj drugega.

Še vedno iščejo storilca
Na celjski policijski upravi pravijo, da preiskava v zvezi z bombo, ki jo je nekdo nastavil na vrata Vegrada, še poteka.

"Očitno je nekdo hotel narediti sr...," pravi  Čater. Tudi če gre res le za birokracijo, je nezaslišano, da država dovoli kaj takega, je še dopoldan dejal sindikalist: "Ministru za finance in predsedniku vlade sem povedal, da so to, kar počnejo zdaj, pač stvari, ki nimajo človeškega obraza. Gre za čisto birokratske fore, ljudje pa zaradi tega trpijo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.