Več otrok za tri točke

Foto: Žurnal24 Če bosta imela po novem pravilniku dva otroka enako število točk, bo imel predno
Merila. MOL popustila in mednje uvrstila številčnejše in študentske družine.
Oglej si celoten članek

Pred letošnjim vpisom otrok v ljubljanske vrtce je na včerajšnji seji mestni svet spremenil pravilnik, ki določa merila za sprejem. Kot je v uvodu poudarila načelnica mestnega oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje Marija Fabčič, je bistvo sprememb v dveh merilih – v uvedbi stalnosti prebivanja v Mestni občini Ljubljana in v uvedbi socialnega korektiva, ki bo dodeljeval več točk otrokom iz socialno šibkih družin glede na dodeljen otroški dodatek.

Dejstvo je, da moramo v Ljubljani iskati vedno nove in nove načina, kako omejiti vpis otrok v vrtec.
Anja Bah Žibert, SDS

Dva amandmaja
Na pobudo odbora za predšolsko vzgojo in izobraževanje je tik pred sejo župan vložil amandma, ki v pravilnik za sprejem v vrtce vrača dodatne tri točke za sočasno vključenost v vrtec več otrok iz iste družine, kar je bilo sprva ukinjeno. Obenem je vložil amandma za merilo, ki bo 45 točk prinesel staršem študentom, ki prebivajo v Študentskih domovih v Ljubljani, so vpisani kot študenti na katerikoli fakulteti Univerze v Ljubljani in vpisujejo otroka v študentski program Viških vrtcev.

Mestni svetniki so spremembe pravilnika potrdili, čeprav je bilo na hitri postopek precej pripomb. Gregor Gomišček (SDS) je opozoril, da bi lahko ob pravočasnem ukrepanju, ker se je že dlje časa vedelo za težave z vpisom, pravilnik sprejemali po običajni poti. Večina svetnikov je pohvalila dopolnilo, ki vrača točke ob vpisu v vrtec številčnejšim družinam. Peter Sušnik (SDS) je pritrdil rešitvi za stalnost bivanja in dodal, da bi lahko občina zakon o stalnem prebivališču izkoristila že v preteklosti. Kot je poudaril, bi lahko upravni enoti naložila, naj po uradni dolžnosti preveri dejansko stalno prebivališče staršev, za katere se je domnevalo, da so ga uradno spremenili samo zaradi vpisa otrok v vrtec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.