"Več negativnih posledic"

Foto: Saša Despot Slovenija 01.07.2013, Ministrstvo za deslo, druzino, socialne zadeve in enake mo
Urad za enake možnosti. Priključili so ga k ministrstvu, privarčevali za zdaj niso.
Oglej si celoten članek

Vlada je marca predlani v duhu varčevanja ukinila urad za enake možnosti in ga priključila k ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Zdaj na ministrstvu ugotavljajo, da je "dejstvo, da so na ministrstvo prešli vsi zaposleni z urada in da so njihove plače ostale enake". Privarčevali niso niti pri najemnini, saj gre za prostore v državni lasti, še pravijo in dodajajo, da natančnih izračunov o prihranku ob priključitvi nimajo.

Povečevanje neenakosti

"Ukinitev urada za enake možnosti in njegovo vključitev v MDDSZ ocenjujem kot izjemno slabo, saj je prineslo veliko več negativnih kot pozitivnih posledic," pravi Živa Humer z Mirovnega inštituta, ki dodaja, da so zdaj potopljeni v veliko ministrstvo; delujejo znotraj Službe za enake možnosti in evropsko koordinacijo, kar z vidika enakosti spolov ni ustrezno: "Spol, enakost spolov je nad delovanjem enega ministrstva, zato bi bila optimalna rešitev ustanovitev samostojne ustanove."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.