Včeraj brez elektrike ostalo 1500 gospodinjstev, zemeljski plaz zasul del hiše

Foto: Gasilska Enota Škofja Loka
Foto: Gasilska Enota Škofja Loka
Zaradi neurja so morali posredovati gasilci iz sedmih prostovoljnih gasilskih društev in dveh poklicnih enot.
Oglej si celoten članek

V močnem neurju, ki je v petek popoldne zajelo območje občin Nazarje, Kamnik, Domžale in Jesenice, je meteorna voda zalivala kletne in druge prostore stanovanjskih objektov. V Tuhinjski dolini je po izpadu daljnovoda brez elektrike ostalo 1500 gospodinjstev, v občini Nazarje je zemeljski plaz zasul del stanovanjske hiše.

Kot je objavila Uprava RS za zaščito in reševanje, so morali zaradi neurja posredovati gasilci iz sedmih prostovoljnih gasilskih društev in dveh poklicnih enot.

Zaradi močnega deževja je meteorna voda zalivala kletne in druge prostore stanovanjskih objektov, močan veter je na Jesenicah odnesel plahto, v Tuhinjski dolini je prišlo do izpada daljnovoda, brez električne energije je ostalo 1500 gospodinjstev. Gasilci so tudi čistili vozišča, jaške, prepuste in izvajali sanacije zemeljskih plazov. V naselju Potok v občini Nazarje je zemeljski plaz zasul del stanovanjske hiše.

Močnejši nalivi in tudi manjša toča so možni tudi danes, predvsem v popoldanskih urah. Preverite svežo prognozo neviht na tej povezavi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:12 5. Junij 2021.

    Začnite delati doma. To je tisto, kar sem finančno najbolj nagrajeval. V petek sem po zaslužku 44.789 ameriških dolarjev prejšnji …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.