Varnost eRecepta še slaba

Foto: Bou0161tjan Tacolljubljana: 17.05.2007, farmacevtka, vrsta ljudi, stranke, zdrav ljubljana: 17.05.2007, farmacevtka, vrsta ljudi, stranke, zdravila, dnevi lekarn
Sistem bi lahko začel delovati šele konec maja.
Oglej si celoten članek

Elektronski recept po podatkih ministrstva za zdravje trenutno uporablja 32 izvajalcev zdravstvenih dejavnosti. Na ministrstvu, kjer so sprva napovedovali, da bo program, ki omogoča uporabo eRecepta, na računalnikih vseh izvajalcev nameščen do konca minulega leta, zdaj napovedujejo, da bo dejanska uporaba in elektronsko predpisovanje postopoma zaživelo v prvih mesecih tega leta.

Podaljšana pilotna faza


Vendar bo tudi to težko uresničljivo. "V fazi testiranja je bilo ugotovljenih veliko tehničnih nepravilnosti, zaradi katerih je bila zanesljivost delovanja sistema precej slaba, zato se je pilotna faza podaljšala. Tudi v trenutni fazi, ko je napovedano postopno širjenje eRecepta na nacionalno raven, sistem še ni dovolj zanesljiv," pravijo na Lekarniški zbornici Slovenije (LZS). V pilotnem projektu uvajanja eRecepta, ki se je končal konec januarja, je bilo vključenih 13 lekarn, kar je približno štiri odstotke vseh javnih lekarniških zavodov. Prehod na le elektronsko obliko recepta bo mogoč šele, ko bodo v sistem vse vključene lekarne – to bo predvidoma konec maja.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.