Vandali so se spravili na okna

Foto: Žurnal24 Tak je bil danes pogled na razbita okna šole. (Foto: Gregor Katič)
Škoda. Za zdaj še ni znana, saj jo policisti še ocenjujejo, pouk pa je potekal normalno.
Oglej si celoten članek

“Naš hišnik je bil o tem, da je na šoli razbitih več oken, obveščen v nedeljo zjutraj, zaposleni in učenci pa smo to, da so bili na delu vandali, izvedeli danes,” so nam povedali v tajništvu I. osnovne šole v Vrunčevi ulici. Policisti za neznanci, ki so v noči na nedeljo na šoli razbili kar 28 oken in bodo ovadeni zaradi poškodovanja tuje stvari, še poizvedujejo, prav tako še ocenjujejo nastalo škodo.

Popisana fasada
Vandalizem
. Kot je za Žurnal24 pojasnila Milena Trbulin s Policijske uprave Celje, se kazniva dejanja, povezana z vandalizmom, pojavljajo, a so redka in niso zelo izstopajoča. Nazadnje so se policisti ukvarjali s popisano fasado na eni od celjskih srednjih šol.

Večkrat tarča vandalov
Kot so razložili na šoli, so bili do zdaj že velikokrat tarča vandalov, a tako hudo kot ni bilo še nikoli. “Varnostniki Prosignala sicer opazujejo okolico šole, tudi alarmne naprave imamo, a vandalov očitno to ne ustavi, saj skoraj ne mine konec tedna, da ne bi bilo razbito kakšno okno,” je dejal ravnatelj Branko Močivnik. Kot je povedal, pouk včeraj – čeprav so bila okna razbita tako v nekaterih učilnicah v prvem nadstropju kot v spodnji etaži, kjer sta knjižnica in telovadnica – ni bil okrnjen, saj so snažilke razbitine pospravile še pred prihodom učencev.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.