V torek prihajajo nove cene bencina in dizla, takšne bodo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V torek prihajajo nove regulirane cene pogonskih goriv, kakšne spremembe se obetajo?
Oglej si celoten članek

V ponedeljek ob 23.59 se izteče 14-dnevno reguliranih cen goriv izven avtocestnega obroča, v torek opolnoči tako stopijo v veljavo nove cene. Moje finance so, tako kot smo zdaj že vajeni, pripravile izračun oz. napoved novih cen glede na gibanje cen goriv na mediteranskem trgu, gibanje evra v primerjavi z dolarjem itd. 

"Slovenski vozniki lahko pričakujejo nekoliko nižje cene goriv v prihodnjih dneh," so zapisali pri omenjenem mediju. "Na podlagi gibanj na svetovnih trgih in vrednosti evra pričakujemo, da bo cena bencina upadla za približno tri cente na liter, medtem ko se bo cena dizla in kurilnega olja znižala za dva centa na liter. Konkretno to pomeni, da bi cena litra bencina lahko znašala okoli 1,48 evra, medtem ko bi liter dizla stal približno 1,50 evra," napovedujejo.

A obenem pri Mojih financah opozarjajo, da so to informativni izračuni, ki bi veljali le v primeru, če vlada ne bo posegla v formulo izračuna reguliranih cen goriv, kar se je že zgodilo v poletnih mesecih.

V minulih mesecih je vlada namreč nekajkrat spremenila formulo za izračun cene goriv. Julija so na primer zvišali trošarine in povečali delež biokomponente v gorivih, kar je vplivalo na končne cene za porabnike. Zato je napovedovanje prihodnjih cen goriv vedno nekoliko tvegano, so zaključili pri Mojih financah.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 06:34 25. Avgust 2024.

    Ta vlada ima najboljše rezultate na vseh področjih kljub temu, da je npr. nemško gospodarstvo na kolenih..Jamrači pa si poiščite …

  • 05:47 25. Avgust 2024.

    kaj bojo spet povišali trošarine?

  • 17:33 24. Avgust 2024.

    Že dvakrat zapored ste udarili mimo in boljše bi bilo,da odpustite nekaj "strokovnjakov",ki delajo "prazne " izračune in vprašate kar …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.