V smrt zaradi fiktivne ljubezni

Foto: Žurnal24
Svet pretresa zgodba trinajstletne Megan, ki jo je prijateljica prek spleta tako razočarala, da si je vzela življenje.
Oglej si celoten članek

Megan je bila tako razočarana, da si je vzela življenje.

 
V zvezni državi Missouri se je pred enim letom zgodila neverjetna tragedija, ki je šele letos dobila epilog. Gre za usodo trinajstletne Megan , ki se je v kleti hiše svojih staršev zaradi neslane šale obesila.

Maščevanje ob pomoči spleta
Megan Meier Notiz je bilo mirno dekle, ki je v svojem rodnem kraju pridno obiskovalo zasebno krščansko gimnazijo Brezmadežno spočetje. Ker ni hodila na zabave, si je čas krajšala s spletnimi klepeti in spoznala Josha Evansa .

Postavni Josh se je za debelušno Megan zelo zanimal, ji na nevsiljiv način dvoril in ji tako popolnoma zmešal glavo. Ker je imela Megan zelo stroge starše, je za dovoljenje za pogovor s fantom vprašala svojo mater. Josh Megan ni vabil na zmenke niti ni zahteval telefonske številke, zato dekletova mati spletnemu poznanstvu ni oporekala. Presrečna Megan si je tako lahko vsak dan za Josha vzela nekaj uric in njena ljubezen je rasla.

Vse je bilo prelepo, da bi bilo res. In izkazalo se je, da je Josh res le izmišljotina. Z Megan se je na spletu namreč pogovarjala njena nekdanja prijateljica, s katero je bila že dalj časa sprta.

Stara zgodba, novo orožje
V bistvu gre za tipično najstniško zgodbo, novo je le orožje. Ko sta se dekleti sprli, je med njima izbruhnila vojna. Pred desetimi leti bi užaljena prijateljica o Megan razširjala laži, blatila njeno ime in jo žalila. V 21. stoletju pa za maščevanje obstaja veliko bolj skrito orožje – splet.

"Storilki" je pri delu pomagala celo mati, ki je želela izvedeti, ali Megan o njeni hčeri širi govorice. Ta se je za Joshevo verodostojnost zelo trudila. Za pomoč je zaprosila tudi 18-letnika, ki ji je namignil, kako se mladim dekletom najbolje približati. Z bolno igro sta bili popolnoma obsedeni. Zabavala ju je manipulacija s čustvi občutljive trinajstletnice, ki ni slutila, da jo bo sanjski Josh na koncu razočaral.

To se je zgodilo oktobra 2006, ko je Megan od fiktivnega fanta dobila sporočilo, da z njo noče več imeti stika, ker je slišal, da je do svojih prijateljev nemogoča in da je zlobna. Ko ga je vprašala, o čem govori, ji je to "Josh" na zelo žaljiv in grob način razložil. Ko je prijateljica tudi druge uporabnike spletne klepetalnice nagovorila, naj Megan pošiljajo zlobna sporočila, se je Megan odločila za samomor. Našli so jo v kleti hiše njenih staršev.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.