V prvi polovici oktobra bo cesta na Vršič zaprta, pa ne zaradi snega

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V prvi polovici oktobra bo popolna zapora ceste čez Vršič zaprta zaradi rekonstrukcije regionalne ceste in ureditve parkirišč.
Oglej si celoten članek

Zaradi rekonstrukcije regionalne ceste in ureditev parkirišč bo cesta čez prelaz Vršič od 1. do 11. oktobra vsak dan, z izjemo koncev tedna, popolnoma zaprta med 7.30 in 17. uro. Izven tega časovnega obdobja in med vikendi bo vzpostavljena polovična zapora ceste, so sporočili iz direkcije za infrastrukturo. Na direkciji ob tem opozarjajo, da se lahko termin predvidene popolne zapore zaradi vremenskih razmer spremeni.

V času popolne zapore bo obvoz za vsa vozila na relaciji Kranjska Gora-Rateče-Italija-Predel-Bovec.

Kot so pojasnili na direkciji, v okviru rekonstrukcije regionalne ceste in ureditve parkirišč na vrhu prelaza trenutno poteka urejanje meteorne kanalizacije in drenaže. Dela potekajo pod polovično zaporo ceste, z izmeničnim enosmernim prometom in semaforskim urejanjem. Občasno so predvidene tudi popolne zapore, prva taka bo potekala od torka, 1. oktobra, do petka, 11. oktobra.

Dela tudi še prihodnje leto

Dela bodo predvidoma potekala do 24. decembra oz. dokler bodo vremenske razmere to dopuščale. V omejenem obsegu se bodo izvajala tudi aprila in maja prihodnje leto, saj v času turistične sezone gradbena dela na predmetni cesti niso dovoljena.

Glavnina del se bo izvajala še prihodnjo jesen do konca leta, ko je predviden zaključek gradbenih del, so zapisali na direkciji.

Prometni kaos na Vršiču

Na prelazu Vršič, ki povezuje Kranjsko Goro in Trento, se sicer že dolgo soočajo s prometnim kaosom. Prelaz je priljubljena izletniška točka in izhodišče za planince. Posledično so bila v preteklosti vozila parkirana vsepovsod, tudi na obeh straneh ceste, na cesti pa tako večkrat ni bilo dovolj prostora niti za interventna vozila. Na vrhu prelaza je na teh neurejenih parkiriščih lahko parkiralo tudi do 350 vozil.

Promet sicer zdaj urejajo redarji, o zasedenosti parkirišča na vrhu Vršiča obveščajo prek centra za obveščanje, v dolini je nameščena tudi tabla, ki obvešča o zasedenosti parkirišč.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.