V piščančjih zrezkih Perutnine Ptuj odkrili salmonelo

Foto: Profimedia Perutnina
"V vzorcu začinjenega piščančjega  mesa je bila potrjena prisotnost bakterije Salmonela spp." je objavila uprava za varno hrano.
Oglej si celoten članek

"Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru letnega programa vzorčenja odvzela vzorec mesnega pripravka z namenom preverjanja skladnosti z mikrobiološkimi kriteriji opredeljenimi v zakonodaji. V vzorcu začinjenega piščančjega  mesa je bila potrjena prisotnost bakterije Salmonela spp. Živilo je glede na merila varnosti, določena v Uredbi (ES) št. 2073/2005, ocenjeno kot neustrezno," so sporočili iz uprave za varno hrano. 

"Proizvajalec je pričel s postopkom umika/odpoklica živila iz prometa. Potrošnikom svetujemo, da živilo vrnejo na mesto nakupa," pravijo na upravi, kjer dodajajo, da žvilo ob ustrezni termični obdelavi in pravilnem rokovanju sicer ne predstavlja tveganje za zdravje potrošnikov.

Gre za Gurman piščančje zrezke z bučnimi semeni. 

OPIS ŽIVILA:

Neto količina: 600 g

Rok uporabe: 19.3.2019

Lot:1201608670

Proizvajalec: SI 71 ES Perutnina Ptuj d.d.

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 08:42 20. Marec 2019.

    Razlog: najbrž premalo antibiotikov v hrani piščancev ... Dajmo pogledati resnici v oči. Nekatere stvari je skoraj nemogoče masovno dokaj …

  • 07:17 20. Marec 2019.

    Ukrajinsko sranje

  • 00:25 20. Marec 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.