V Peku proizvodnja stoji, ker nimajo za podplate

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Proizvodnja v tržiškem Peku stoji že dva dni, saj jim zaradi neplačanih računov dobivitelji niso dostavili materiala.
Oglej si celoten članek

V proizvodnji so izdelali zgornje dele čevljev, nimajo pa podplatov in ostalih delov, da bi čevlje dokončali. Teh jim po besedah predsednika uprave Peka Janeza Sajovica zaradi neplačanih računov niso dostavili.

V Sodu glede prodaje molčijo

Za Peko, ki je od sredine lanskega leta v hudih težavah, v zadnjih mesecih pa na robu likvidnosti, Slovenska odškodninska družba (Sod) vodi postopek prodaje. Za najboljšega ponudnika za nakup Peka naj bi konec marca izbrala podjetje Osimpex iz Osijeka, česar v Sodu niso potrdili.

"Glede vaših vprašanj, ki se nanašajo na prodajni postopek družbe Peko, vam sporočamo, da bomo medijem odgovore posredovali v prihodnjih dneh," so pred dnevi zapisali v Sodu. Po pisanju današnjega Dela pa pogajanja z Osimpexom sploh še niso končana, v družbi pa razplet pričakujejo prav tako v prihodnjih dneh.

Zaustavitev napovedana

Vodstvo Peka je sredi marca vnovič opozorilo, da družba nujno potrebuje sveža sredstva za nadaljnje obratovanje. Takrat je proizvodnja še tekla normalno, a so napovedali, da jo bodo morali brez svežih sredstev v začetku aprila zaustaviti.

Težave družbi povzroča tudi to, da gre aprila v proizvodnjo kolekcija jesen-zima, za izdelavo katere potrebuje pet milijonov evrov.

Pogajanja o prodaji 100-odstotnega deleža Peka - država je 66,8-odstotna lastnica, DSU ima v lasti 25,2 odstotka, Gorenjska banka 5,9 odstotka in SKB banka 2,1 odstotka - kljub pričakovanjem in napovedim Soda niso bila zaključena do sredine marca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.