V nekdanji Opekarni Pragersko bodo izdelovali plovila s podvodnimi krili

Foto: Quadrofoil
Foto: Quadrofoil
Slovensko podjetje Quadrofoil je sporočilo, da so podpisal pogodbo o nakupu 57.000 kvadratnih metrov ozemlja Opekarne Pragersko. Pravijo, da prinašajo tudi nova delovna mesta.
Oglej si celoten članek

Da bi zagotovili zadostno ponudbo plovil s podvodnimi krili, ki je zaradi omejenih proizvodnih kapacitet doslej niso mogli uresničiti, so se zdaj slovenski inovatorji odločili za nakup ozemlja Opekarne Pragersko, kjer že v prvi polovici 2016 načrtuje izgradnjo proizvodnega objekta in poslovnih prostorov v velikosti 2.200 kvadratnih metrov.

Poleg novega kompleksa pa Marjan Rožman, direktor družbe Quadrofoil, v sporočilu za javnost obljublja tudi nove zaposlitve. Do leta 2018 načrtujejo tudi izgradnjo  visokotehnološkega razvojnega kompleksa, ki bo s  s pomočjo robotizirane proizvodnje omogočal izdelavo med 1000 in 3000 plovil na mesec. 

Kompleks bo ob proizvodnih prostorih vseboval tudi poligone za testiranje, sodoben oddelek za raziskave in razvoj, razstavne prostore. Zaposlenim pa obljubljajo dnevno varstvo otrok, fitnes, center za sproščanje, ambulanto ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.